uw zoektocht naar een job

Een nieuwe uitdaging

Vind de werkgever die echt bij u past met een heldere selectieprocedure

De selectieprocedure


De zoektocht naar een job is voor velen een periode van stress en onzekerheid. Om u hier zo goed mogelijk in bij te staan is het belangrijk op voorhand te weten wat u verlangt van een nieuwe job maar ook wat u kan verwachten van ons.

Aan de hand van dit duidelijk stappenplan komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en weet u perfect in welke fase uw kandidatuur zich bevindt.
Gedurende het volledige traject staan directe en transparante communicatie centraal. Zo kunnen wij u het beste resultaat garanderen.

1

Screening

Op basis van uw CV organiseren wij een verkennend gesprek, overlopen wij uw voorgaande ervaring(en) en bespreken wij samen uw wensen en verwachtingen.

2

Voorstelling aan het bedrijf

Op basis van het intakegesprek stellen wij u relevante openstaande vacatures voor die perfect aansluiten bij uw verwachtingen. Met uw goedkeuring en in onderling overleg stellen wij uw kandidatuur in alle discretie voor bij de rechtstreekse beslissingsnemers van de bedrijven.

3

Sollicitatiegesprek

Bij een positieve reactie van het bedrijf bereiden wij u grondig voor: we voorzien de nodige informatie over het bedrijf en de functie, geven u handige tips & tricks en plannen het sollicitatiegesprek in.

4

Feedback

Na het sollicitatiegesprek doen wij de volledige follow-up, geven wij u op een transparante manier feedback en plannen wij verdere gesprekken in.

5

Contractondertekening

Zijn de gesprekken succesvol verlopen en komt er een contractvoorstel? Super! Ook hierbij begeleiden wij u en geven wij ons professioneel advies.

6

Opvolging

Na de opstart in uw nieuwe functie nemen wij verder contact op om te luisteren hoe alles verloopt en te polsen naar uw tevredenheid.